Të tjera

Qytetet “gati” pa vetura, ku mund të lëvizni lirshëm me biçikletë

Ta shëtisësh një qytet nën ‘pushtetin’ tuaj, mund të jetë një ndër përvojat më të mira që mund të kesh si turist.

Një qytet ‘pa vetura’ duket të jetë ëndrra e çdo çiklisti, por sa mund të jetë e realizueshme kjo?

Për fat të mirë, qytetet nëpër botë po i kuptojnë përfitimet e aventurave me dy rrota dhe janë duke planifikuar zhvillimin e tyre, në përputhje me rrethanat.

Rrugët miqësore me biçikleta, shtigjet e dedikuara dhe plot risi të tjera, po sigurojnë që çiklizmi të bëhet çdo herë e më popullor për banorët por edhe për vizitorët e huaj.

Këto dhjetë qytete, përzgjedhur nga thetravel.com, po konsiderohen si më miqësore për çiklistët anë e mbanë botës, përcjell albinfo.ch.

Bogota, Kolumbi

Antwerp, Belgjikë

Malmo, Suedi

Portland, Oregon

Adelaide, Australi

Oslo, Norvegji

Ishulli i Sark-ut

Utrecht, Holandë

Berlin, Gjermani

Kopenhaga, Danimarkë

Më gjerësisht rreth këtyre qyteteve, lexoni në thetravel.com.