Kosova

Rakiq i shtroi tri kërkesa zyrtarit të BE-së për ndërprerjen e protestave në veri

Kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq, ka njoftuar se në një takim me zëvendës sekretarin e përgjithshëm të BE-së për Sigurinë dhe Mbrojtjen e Përbashkët, Charles Fries, atij i ka parashtruar tri kërkesa lidhur me zgjidhjen e çështjes në veri të Kosovës.

“Kryetarët e zgjedhur në mënyrë jolegjitime nuk duhet të vijnë në ndërtesat komunale në veri”, ka thënë Rakiq.

Ai ka deklaruar se pas përmbushjes së këtyre kërkesave, kërkojnë tërheqjen e të gjitha njësive speciale të Policisë së Kosovës nga i gjithë territori i veriut dhe fillimin e formimit të Asociacionit.

Në takim zyrtarit të BE-së, Fries, me krerët e Listës Serbe, Goran Rakiq dhe Igor Simiq, ishin të pranishëm edhe shefat e misioneve të EULEX-it dhe BE-së në Kosovë.