Lajme

Goditja e ekonomisë gjermane nga Covid-19, më e vogël nga sa mendohej

Gjermania mund të përballojë recesionin e saj të shkaktuar nga pandemia më mirë sesa pritej, sugjeruan të martën treguesit e sektorit privat.

Me shumë aktivitetet ekonomike ende të kufizuara nga COVID-19, qeveria e Gjermanisë lëvizi me shpejtësi për të zbutur ndikimin e pandemisë.

Prodhimi i brendshëm bruto tani është parë vetëm duke u zvogëluar me 5.2% këtë vit, parashikoi instituti Ifo, më optimist se vlerësimi i tij i mëparshëm për një rënie prej 6.7% dhe parashikimin e Bundesbank për 7.1%.

“Rënia në tremujorin e dytë dhe rimëkëmbja janë aktualisht në zhvillim më të favorshëm se sa kishim pritur,” tha kryekonomisti i Ifo-s Timo Wollmershaeuser.

Për 2021 ajo uli parashikimin e saj të rritjes në 5.1% nga 6.4%, por edhe kjo tregon se ekonomia e Gjermanisë mund të jetë afër nivelit të saj të parakrizës deri në fund të vitit të ardhshëm, shkruan “Reuters”, përcjell albinfo.ch