Kosova

Kurti: Vuçiq më 2 maj na tha se “Radojçiq do të bëhet Adem Jashari i serbëve”

Përmes një qëndrimi në rrjetet sociale, kryeministri i Kosovës, Albin Kurti, ka shkruar se serbët në Kosovë nuk kanë nevojë për çlirim nga Republika e Kosovës, por nga veglat terroriste të Serbisë.

“Vuçiq është i obsesionuar me kryekomandantin e UÇK-së, Adem Jashari. Ai dëshironte që më 24 shtator ta shndërronte Manastirin Ortodoks të Banjskës në “Kullë të Jasharajve” për serbët e Kosovës! Në takimin e 2 majit në Bruksel na tha që Millan Radojçiq do të bëhet Adem Jashari i serbëve. Por, duke qenë diktator, ai s’e kupton historinë: epopeja dhe çlirimi nuk fabrikohen dhe as s’kopjohen”, ka shkruar Kurti.