Kosova

QUINT thirrje që mos të përdoret forca në veri

Përmes një deklarate, QUINT presin nga Qeveria të mos marrë masa të reja për të hyrë në ndërtesat e komunave në veri.

QUINT-i ka kërkuar nga kryetarët e zgjedhur që gjithashtu të tregojnë përmbajtje.

“Në të njëjtën kohë, ne i paralajmërojmë fuqishëm të gjitha palët kundër kërcënimeve ose veprimeve të tjera që mund të ndikojnë në një mjedis të sigurt, duke përfshirë lirinë e lëvizjes, dhe që mund të nxisin tensionet ose të nxisin konflikt. Ne jemi veçanërisht të shqetësuar për sigurinë dhe mirëqenien e civilëve, policëve, anëtarëve të EULEX-it dhe KFOR-it. Veprimet e reja të njëanshme do të ndikojnë negativisht në marrëdhëniet me vendet e QUINT-it dhe BE-në”, thuhet në njoftim, përcjellë albinfo.ch.

QUINT thotë se dialogu është rruga e vetme.

“Ua rikujtojmë palëve që të punojnë së bashku në hapat e ardhshëm për zbatimin e Marrëveshjes së arritur ndërmjet Kosovës dhe Serbisë në shkurt dhe mars të këtij viti, duke përfshirë edhe Asociacionin e komunave me shumicë serbe, dhe të marrin pjesë në mënyrë konstruktive dhe të sinqertë në takimet e ardhshme të dialogut”, thuhet në deklaratën e shteteve të QUINT-it, përcjellë albinfo.ch.