Bota

Risi në tre fluturime të cilat udhëtojnë nga Australia deri në Londër

Disa udhëtarët fillojnë një libër të gjatë, filma ose seri me shumë vështirësi, ose madje bëjnë mendimin e tyre më të mirë në fluturime të gjata.

Tani, ata mund të jenë në gjendje të bëjnë të gjitha ato gjëra – dhe më shumë – në një fluturim të vetëm.

Quantas ka njoftuar se po fillon atë që e quan një “fluturim kërkimi ultra të gjatë”, i cili do të mbledhë informacione se si reagojnë pasagjerët kur janë në ajër për përpara 19 orë.

Fluturimet, të cilat do të udhëtojnë nga Australia për në Nju Jork ose Londër, do të fillojnë si programe kërkimore të kontrolluara, me qëllimin që të bëjnë fluturimet me distanca të largëta për udhëtime të rregullta.

Quantas do të fillojë me tre fluturime provë, që ndodhin në tetor, nëntor dhe dhjetor, me fluturimin e parë nga Nju Jorku deri në Sidnej duke qenë një pikë referimi për atë rrugë.

Fluturimi nga Londra për në Sidnej do të jetë hera e dytë që një rrugë e tillë udhëtohej drejtpërdrejt, sipas një njoftimi nga Quantas.

“Fluturimi me distanca ultra të gjata paraqet shumë pyetje të sensit të përbashkët për komoditetin dhe mirëqenien e pasagjerëve dhe ekuipazhit. Këto fluturime do të japin të dhëna të paçmueshme për të ndihmuar në përgjigjen e tyre,” tha Drejtori i Përgjithshëm i Qantas Group Alan Joyce në njoftimin për shtyp.

Këto tre fluturime të para do të jenë të ndryshme nga fluturimet e tjera tregtare në më shumë mënyra sesa vetëm gjatësia.

Avionët 787-9 do të kenë vetëm 40 persona në bord, dhe shumica e tyre do të kenë lidhje me Quantas. Ata ose do të punojnë si anëtarë të ekuipazhit ose si punonjës të tjerë që marrin pjesë në fluturimet e provës, si pjesë e hulumtimit të kompanisë, shkruan ABCNews, përcjell Albinfo.ch

Lëshimi i lajmeve i kompanisë, i lëshuar të enjten, thotë se ata që janë në bord do të veshin pajisje për të regjistruar nivele të ndryshme të lidhura me shëndetin gjatë gjithë fluturimit. Do t’u kërkohet gjithashtu “të marrin pjesë në përvoja specifike në faza të ndryshme të fluturimeve afërsisht 19 orë”, thuhet në lëshim.

Një nga shqetësimet për fluturimet e gjata është kërcënimi i mpiksjes së gjakut ose tromboza e venave të thella.

Sipas Qendrave për Kontrollin e Sëmundjeve, mpiksja potencialisht fatale e gjakut mund të ndodhë kur individët ulen prapë për periudha të gjata kohore, siç janë kur kufizohen në një vend në një fluturim të gjatë.

CDC këshillon që lëvizja e këmbëve shpesh gjatë fluturimeve të gjata dhe ushtrimi i muskujve të viçit të një personi do të ndihmojë në përmirësimin e rrjedhës së gjakut.

Studiuesit nga Universiteti Monash i Australisë do të ndjekin nivelet e melatoninës dhe modelet e valëve të trurit për anëtarët e ekuipazhit gjatë fluturimeve, thuhet në njoftimin e lajmeve Quantas.

Qëllimi është që ta bëjmë një realitet iniciativën e kompanisë, të quajtur “Project Sunrise” dhe të lejojmë klientët një mundësi të fluturimit direkt nga bregu lindor i Australisë drejt Nju Jorkut ose Londrës direkt.

“Ka shumë entuziazëm për Sunrise, por nuk është një përfundim i parëndësishëm. Ky është përfundimisht një vendim biznesi dhe ekonomia duhet të rritet”, tha Joyce në deklaratë, i cili vuri në dukje se pritet një vendim përfundimtar për qëndrueshmërinë e projektit në dhjetor 2019.